admin
22 februari 2023

Als u een elektrische auto heeft. Of van plan bent om een aan te kopen, kunt u thuis een laadpaal laten installeren. Maar ik zie u al denken, wat kost een thuislaadpaal eigenlijk wel niet?

Laadpaal thuis kosten

Als u uw elektrische auto thuis wilt opladen, heeft u thuis een laadpaal nodig. Maar, wat kost een laadpaal thuis?
De kosten van een laadpaal thuis liggen gemiddeld tussen de € 750,- en € 2.000,- . De kosten van een laadpaal thuis verschillen dankzij meerdere factoren:

Graafwerkzaamheden

Een laadpaal moet altijd rechtsreeks op eigen aardlekautomaat aangesloten worden, in uw meterkast. Sommige situaties kan het voorkomen dat de meterkast en de laadpaal niet gemakkelijk bereikbaar zijn. Dat er kunnen zelfs graafwerkzaamheden aan te pas moeten komen. Daardoor kan een thuis-laadpaal hoger in kosten kunnen oplopen.

Verzwaring meterkast

Wilt u het beste dan is een 3-fasen aansluiting in de meterkast zeker verstandig. Zo krijgt uw laadpaal  krachtigere stroom waardoor het opladen minder lang duurt. Afhankelijk van de leeftijd en grootte van uw meterkast kan een verzwaring van de meterkast nodig zijn.

Dynamic Load Balancing

Bij een thuis laadpaal kan het slim zijn om het systeem Dynamic Load Balancing toe te voegen. Dit systeem zorgt ervoor dat uw eigen thuis stroomnetwerk niet overbelast raakt door de laadpaal. Dankzij Dynamic Load Balancing wordt de stroom eigenlijk gelijk verdeeld.

Rekenvoorbeeld kosten laadpaal thuis

De prijs van een laadpaal thuis hangt af van meerdere factoren. Waardoor het lastig wordt om exact de prijzen te kunnen zeggen. Maar dit is een gemiddelde prijs van 2023.
Hoeveel kost een laadpaal thuis ongeveer?
Wij zetten de gemiddelde kosten van een laadpaal thuis voor u in een rekenvoorbeeld

WerkzaamhedenPrijs
Laadpaal€ 950
Graafwerkzaamheden€ 175
Verzwaring meterkast€ 300
Dynamic Load Balancing€ 175
Montagekosten€ 325
Totaal prijs ex btw.€ 1.925